Efteruddannelse for professionelle skuespillere, dansere, sangere og musicalperformere
DSF Studios kurser er for DSF-medlemmer, rettighedshavere i Filmex og for andre der arbejder professionelt inden for ovennævnte faggrupper, eller som kan opfylde mindst et af forbundets medlemskriterier, læs mere her

Filmskuespil workshop med Frederikke Aspöck

Dato:
18.-21. februar
Tidspunkt:
kl. 10.00-16.00
Sted:
DSF Studio, Tagensvej 85, 2200 København
Antal deltagere:
16
Tilmeldingsfrist:
12. januar
Pris:
450 kr.
Filmskuespil workshop med Frederikke Aspöck

Filminstruktør Frederikke Aspöck tager i sin undervisning udgangspunkt i mødet mellem drama og komik. I forløb af workshops perioden vil Frederikke sammen med deltagerne undersøge og udforske spændingsfeltet mellem komik og drama – et tema, som er gennemgående for hendes arbejde med film og udvikling af karakterer og historie. 

I hendes seneste spillefilm ’De Frivillige’ (juni 2019) har hun arbejdet med en større forskel mellem de to poler end tidligere. Hvor langt kan man gå med humor i en meget brutal eller ubehagelig kontekst, og hvor ligger det menneskeligt rørende i komikken? Det er dette spændingsfelt, som Frederikke sammen med deltagerne vil undersøge i forløbet i Åben Studio.

På denne 4 dages workshop vil I komme til at arbejde med scener bl.a. fra Frederikkes egne projekter som I får ca. en uge før workshoppen til forberedelse. 

Forberedelsen og selve optagelsen er to meget forskellige processer i Frederikkes arbejde, hvilket I som deltagere også vil komme til at stifte bekendtskab med på kurset.

Improvisation er forbeholdt forberedelsen, hvor udviklingen af historie og karakterer sker. Under optagelserne arbejder Frederikke tro mod teksten uden improvisation. Der er fokus på detaljen i replikken, arrangement og kropssprogs-niveau, og det er ikke ualmindeligt at hun afbryder skuespilleren mens kameraet ruller. Det er krævende for skuespilleren, men det er for at blive i den tone og intensitet, der er i gang. Erfaring siger Frederikke, at hun får bedre præstationer på denne måde, end når hun venter til scenen er spillet færdig, og på ny skal starte hele film-maskinen op, før der kan laves et nyt take.

Om processen forud for en optagelse siger Frederikke:
”Jeg elsker den kollektive kreative proces, hvor en historie i mit hoved bliver til en film. For mig er det vigtigt at blive beriget af de folk, jeg arbejder sammen med, navnlig af skuespillerne. Jeg er meget åben overfor, hvad de kommer med, og benytter mig af samtaler med skuespillerne inden optagelser samt prøver og improvisation til at finde frem til ting om karaktererne, som har brug for uddybelse.”

Frederikke er inspireret af Judith Westons teknikker, som fokuserer på at holde scenen levende ved at tolke den på utallige forskellige måder og dermed undgå klicheer.

Frederikke Aspöck har som filminstruktør flere kortfilm, et par reklamefilm og to spillefilm på cv’et samt en tredje spillefilm på vej, som kommer til juni. Hun har en mastergrad i filminstruktion fra New York University’s Tisch School of the Arts og en bachelorgrad i teaterscenografi fra Wimbledon School of Art. Hendes film har vundet hovedpriser ved filmfestivaller i Cannes, Marrakech, Moskva m.fl. Hun har undervist på European Filmcollege i Ebeltoft og VIA University College Multiplatform Storytelling and Production i Aarhus.

 

 

 
shemaleup.net