DSF Studio - efteruddannelse og netværk

Efteruddannelse for professionelle skuespillere, dansere, sangere og musicalperformere
DSF Studios kurser er for DSF-medlemmer, rettighedshavere i Filmex og for andre der arbejder professionelt inden for ovennævnte faggrupper, eller som kan opfylde mindst et af forbundets medlemskriterier, læs mere her

Filosofisk foredrag om kropslig bevidsthed med Camille Buttingsrud

Dato:
8. maj
Tidspunkt:
kl 10.00-11.30
Sted:
DSF Studio, Tagensvej 85, 2200 København N
Tilmeldingsfrist:
24. april hos DDSKS EFU
Pris:
100 kr.
Filosofisk foredrag om kropslig bevidsthed med Camille Buttingsrud

Hvad er det, der sker rent bevidsthedsmæssigt, når man kommer ind i det sportsfolk kalder ”the zone” - eller er ”in the groove”, som mange jazzmusikere kalder det? Vi har alle hørt om flow, men hvad er det egentlig? Og hvor er ”af-og-på-knappen”? Hvordan opleves flow af skuespillere, sangere og dansere? 

Camille Buttingsrud er filosof og tidligere performer, og hun forsker i denne bevidsthedstilstand. Gennem de sidste fire år har hun interviewet dansere, sangere, musikere og skuespillere i et forsøg på at kortlægge det hun kalder kropslig refleksion.

I dette oplæg vil hun fortælle om kendetegnene ved denne form for total opslugthed, hvor det er aktiviteten man er i gang med, der er i fokus, og ikke den selvbevidsthed vi normalt - på godt og ondt - lader os opfylde af.

Camille Buttingsrud er uddannet srilankansk klassisk danser, dramapædagog og skuespiller. Efter tyve år på scenen skabte hun et par dokumentarfilm. Den ene vandt en række priser og den anden inspirerede hende til at studere filosofi. Siden hun afleverede specialet ved Center for Subjektivitetsforskning på Københavns Universitet, har Camille Buttingsrud præsenteret sin påstand om et kropsligt refleksivt bevidsthedsniveau ved en række konferencer i Europa og USA. Indenfor den akademiske verden er det nemlig ganske nyt at tale om krop og følelsers egen evne til at ”tænke”. 

Til hverdag arbejder Camille Buttingsrud som freelance filosof, og hun underviser blandt andet ved Den Danske Scenekunstskole i dansefilosofi. Læs mere her

Samarbejdspartner på workshoppen, Den Danske Scenekunstskole Efteruddannelsen. Tilmeld dig her