Cannes Filmfestival 2019

14. maj 2019
Cannes Filmfestival 2019

I dag begynder filmfestivalen i Cannes for 72. gang.

I år kan man bl.a. se to afsnit af Nicolas Winding Refns amerikanske tv-serie 'Too Old To Die Young – North Of Hollywood, West Of Hell', der er produceret af Amazon Studios og som bliver tilgængelig på streamingtjenesten Amazon Prime 14. juni.

For andet år i træk er streamingtjenesten Netflix ikke repræsenteret i Cannes. I Frankrig skal film, der har haft premiere i biografer, vente tre år, før de må vises på en streamingtjeneste, og derfor valgte Netflix i 2017 at droppe biografpremiererne i landet på sine to Cannes-film, Bong Joon-hos 'Okja' og Noah Baumbachs 'The Meyerowitz Stories'. Det ledte til, at filmfestivalen besluttede, at kun film, der får biografpremiere i Frankrig, kan dyste om Guldpalmen. Netflix må således gerne være med i festivalen – de kan bare ikke vinde noget.

Den afghanske instruktør Shahrbanoo Sadat er for anden gang udtaget til sideprogrammet Directors’ Fortnight med en danskproduceret film om sine barndomserindringer fra Afghanistan. I kortfilmskonkurrencen deltager den færøske instruktør Andrias Høgennis 'Ikki illa meint', mens Hlynur Pálmason skal dyste i spillefilmskonkurrencen med sin nye film 'A White, White Night'.

I årets hovedkonkurrence, hvor præmien er den prestigefulde Guldpalme, skal blandt andre Quentin Tarantino, Xavier Dolan og Terrence Malick dyste.

Filmfestivalen i Cannes løber frem til 25. maj, hvor Guldpalmen uddeles.

Læs mere her.