Danskernes ønsker til medierne

13. oktober 2017
Foto: Steen BrogaardFoto: Steen Brogaard

Kulturminister Mette Bock har siden maj 2017 givet interesserede borgere mulighed for at komme med ønsker og idéer til fremtidens danske medieindhold - både på websitet www.antennerneude.dk, på møder rundt i landet og via sociale medier, skriver Fyens Stifttidende.

I alt er der kommet 4490 digitale bidrag og herunder kan du få et overblik over konklusionerne.     

1 Underholdning:

Vi vil have dansk fiktion, drama, satire og humor, men vi er delt, når det handler om reality tv.  

2 Nyheder, aktualitet og debat:

Her ønsker vi at få overblik og aktuel information på lokale, nationale og internationale områder, men vi vil også have den dybe baggrund.  

3 Kultur: 

Vi vil have transmissioner fra kulturinstitutionerne i København, fx Det Kongelige Teater og Operaen. Vi vil have mere fra de klassiske kunstarter og et mangfoldigt musikudbud - ikke bare de øjeblikkelige hit.  

4 Dokumentar:

Vi efterspørger naturprogrammer - især om dansk natur, programmer om historie og kultur og kritiske, journalistiske, undersøgende dokumentarer om samfundsforhold og sociale problemer.  

5 For børn:

Her vil vi have tilbud på både tv og nettet. Vi vil have DR's børnefjernsyn og nyheder i børnehøjde Der skal være kvalitet og pædagogisk tanke bag. Og så skal voksne gide at se med, så generationer kan være sammen på tværs.  

6 For unge:

Især teenagerne mener, at der skal være mere ungdoms-tv, da der er for meget fokus på de alleryngste. Det skal både handle om seksualitet og teenagelivet. Flere nævner den norske serie " Skam", som eksempel.  

7 Sport:

Fodbold og håndbold bliver overeksponeret. Vi vil have flere forskellige sportsgrene og mere diversitet og ligestilling, herunder bedre vilkår for idræt for kvinder og handicappede.  

 

De digitale bidrag er sammenfattet af to Ph.d.-stipendiater fra Københavns Universitet i en rapport. 

Kulturministeren fortsætter dialogen henover efteråret og vil i begyndelsen af 2018 fremlægge sit oplæg til de politiske forhandlinger om et nyt medieforlig for 2019.