Kulturvaner

3. april 2019
Kulturvaner

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at kvinder ser skuespil, mens mænd ser stand-up.
Hver fjerde kvinde har overværet teater/skuespil, mens det kun gør sig gældende for hver syvende mand.

I kulturvaneundersøgelsen spørges danskerne blandt andet til, hvilken type scenekunst de har overværet. De tre mest populære genrer inden for scenekunst er teater eller skuespil (18 procent), stand-up (18 procent) og musical eller teaterkoncert (15 procent) Blandt kvinder og mænd ses også en forskel på musical/teaterkoncerter på hhv. 17 og 12 procent, mens der er lige mange mænd og kvinder, som ser revy/ kabaret med 8 procent. I alt har 49 procent af kvinderne og 43 procent af mændene set en eller anden form for scenekunst i fjerde kvartal 2018

Cirka hver tredje svarer, at de ser scenekunst i teatret eller i det offentlige rum. Forskellen på andelen af kvinder og mænd er stor, idet hver tredje kvinde (35 procent) overværer scenekunst live, mens det samme kun gælder hver femte mand (22 procent).

Af dem der ikke ser liveoptrædener ser hver tredje scenekunst i fjernsynet. Det er især ældre borgere, som vælger dette. Halvdelen af danskerne over 65 år, eller som er pensions- eller efterlønsmodtager, er tilskuer foran skærmen.

Du kan læse mere om undersøgelsen her