Ny kulturpolitik

11. april 2019
Ny kulturpolitik

Dansk Skuespillerforbund arbejder for et rigt og mangfoldigt kunst- og kulturliv til gavn for alle og for at sikre gode arbejdsforhold for forbundets medlemmer, så de kan bidrage bedst muligt. Derfor kan forbundet nu præsentere en ny kulturpolitik, der går mere konkret til værks end tidligere.

I den nye kulturpolitik kan man blandt andet læse, at forbundet mener, at alle, der modtager statslig støtte til produktion af film eller tv, skal forpligte sig til at tilbyde løn og ansættelsesvilkår på overenskomstvilkår, samt til at respektere kunstnernes ønske om at bevare deres rettigheder. Samt at de internationale streamingtjenester som Netflix og HBO skal respektere den danske rettighedsmodel, og de skal bidrage økonomisk til at finansiere danske film og serier.

Du kan læse hele DSFs kulturpolitik her