Rådgivningstelefon mod sexchikane

14. marts 2018
Rådgivningstelefon mod sexchikane

De efterhånden 17 organisationer, der på tværs af hele film- og teaterbranchen er gået sammen for at bekæmpe seksuelle krænkelser og dårligt psykisk arbejdsmiljø, lancerer nu en rådgivningstelefon særligt målrettet mennesker i branchen.

Har du været udsat for sexchikane? Du er måske i tvivl om, hvorvidt du selv har overskredet en kollegas eller en medarbejders grænser? Det kan også være, du har været vidne til en krænkelse?

Fra 22. marts har du mulighed for helt anonymt at ringe til en rådgivningstelefon og få et menneske i røret, der både kender vores branche og er specialister i at håndtere seksuel chikane og dårligt psykisk arbejdsmiljø.

Det er de 17 organisationer, der på tværs af film- og teaterbranchen er gået sammen for at bekæmpe dårligt psykisk arbejdsmiljø, som har valgt at etablere linjen i samarbejde med Sex og Samfund.
”Der har manglet et tilbud, hvor folk fra vores branche kan ringe ind og få en professionel i røret, der ved, hvordan vi arbejder og kender til de sammenhænge, hvor chikane og magtmisbrug kan ske. Jeg er selvfølgelig først og fremmest glad for, at de mennesker, der har været udsat for krænkelser, nu har et sted, hvor de kan være helt trygge ved at søge råd eller bare fortælle deres historie. Men det er også meget vigtigt, at arbejdsgivere eller kolleger, der er i tvivl om, hvordan de skal håndtere en situation, kan få hjælp til at gøre det rigtige,” siger formand Katja Holm om telefonlinjen, der i første omgang etableret på forsøgsbasis.

Henvendelserne til rådgivningstelefonen er anonyme, men rådgiverne vil for eksempel notere sig magtrelationen mellem de involverede og om særlige faggrupper, aldersgrupper eller typer af arbejdspladser er specielt udsatte.

Den viden skal bruges i det fælles forebyggende arbejde, de 17 organisationer er i gang med. I øjeblikket arbejder man blandt andet på et sæt etiske retningslinjer og helt praktiske guidelines og værktøjer, man vil kunne bruge ude på arbejdspladserne.

Rådgivningstelefonen er åben torsdage og fredage mellem 15.00 og 17.00 på 23 69 79 11.