Efteruddannelse for professionelle skuespillere, dansere, sangere og musicalperformere
DSF Studios kurser er for DSF-medlemmer, rettighedshavere i Filmex og for andre der arbejder professionelt inden for ovennævnte faggrupper, eller som kan opfylde mindst et af forbundets medlemskriterier, læs mere her

Covid-19:
Det er ikke længere et krav fra myndighedernes side, at vi foretager stikprøvekontrol i forhold til coronapas. Vi vil dog sætte stor pris på, at du som bruger af vores lokaler – af hensyn til alle øvrige medlemmer og medarbejdere i sekretariatet – alligevel vil sørge for at have et gyldigt coronapas ved ankomst til DSF Studio.

Indlæsningskursus med Dan Schlosser

Dato:
31. januar - 4. februar
Tidspunkt:
kl. 10.00-15.00
Sted:
DSF Studio, Tagensvej 85, 2200 København N
Antal deltagere:
7
Tilmeldingsfrist:
2. januar
Pris:
250 kr.
Indlæsningskursus med Dan Schlosser

Kurset har fokus på skuespillerens arbejde foran mikrofonen, men henvender sig til alle, som har behov for at indtale, holde foredrag eller oplæse tekster – analogt eller via et elektronisk medie.

Der er ingen krav eller forventning om forudgående erfaringer med op- eller indlæsning.

På kurset vil vi bl.a. beskæftige os med forskellen på oplæsning og indlæsning, men vi vil også berøre stemmearbejde til dokumentarprogrammer og reklameindtalinger.

Udgangspunktet er dog undervisning i lydbogsindlæsning.

Vi arbejder med at præsentere en historie så enkelt som muligt, og med så få og enkle virkemidler som muligt. Det betyder, at vi kommer til at arbejde meget intimt med stemmen og sproget, og forhåbentlig finder frem til et rent og ærligt stemmeudtryk, som du kan gå videre med.

Dans erfaring er at lydbogsarbejdet, og den stemme-, sprog- og oplæsningsdiciplin det kræver, giver den bedst mulige forståelse af egne virkemidler, styrker og svagheder i forhold til stemmearbejdet. Det giver derfor også det bedste og det bredest mulige udgangspunkt for at arbejde troværdigt med mikrofonen indenfor mange andre områder  f.eks. reklamer, dokumentar- og informationsfilm, dubbing og selvfølgelig lydbøger.

I det omfang det er indlysende og relevant, vil Dan rådgive eller kommentere på den enkelte kursists stemmemateriale og taleapparat – men normalt er det  et område, Dan overlader til logopæderne.
Vi kommer til at arbejde med oplæsning for hinanden, vi kommer til at snuse til dokumentarfilm-genren, og vi taler om alle de mange forskellige sammenhænge, hvor vi som skuespillere kan bruge vores stemme. Vi taler om, hvor og hvordan vi evt. kan finde stemmearbejde, og vi slutter af med at lave en stemmeprøve, som du får med dig.

Dan Schlosser er skuespiller, uddannet fra Odense Teater 1983, og han har siden beskæftiget sig meget med oplæsning- og indlæsningsarbejde ved siden af det egentlige skuespillerarbejde.
Han har indtalt og speaket tv-programmer, lydbøger, undervisningsfilm og reklamer, e-learning og radioprogrammer i alle tænkelige afskygninger, og har undervist både skuespillere, journalister og lydbogsindlæsere i mikrofonarbejde og stemmebrug igennem de seneste 20 år.
Han har afholdt kurser for Dansk Skuespillerforbund, Art-Lab, Teaterskoler, Medie- og journalisthøjskoler, og har lavet målrettet solo-undervisning for erhvervslivet og tv-stationer.

Læs mere om Dan Schlosser her

NB. kurset afvikles online, til en pris af 250 kr., hvis det evt. ikke er muligt at afholde fysisk pga. restriktioner.