DSF Studio - Efteruddannelseskurser for professionelle skuespillere, dansere, sangere og musicalperformere.

På vores kurser kan du møde nogle af de bedste danske og internationale undervisere. Vi tilstræber at tiltrække kapaciteter både inden for de mere traditionelle discipliner og nye kunstneriske arbejdsmetoder.

Vi tilbyder både fagopdelte kurser og kurser på tværs af de forskellige faggrupper. I nogle tilfælde er kurserne niveauopdelt for at give deltagerne det størst mulige udbytte af undervisningen.

DSF Studios kurser er for DSF-medlemmer, rettighedshavere i Filmex og for andre der arbejder professionelt inden for ovennævnte faggrupper, eller som kan opfylde mindst et af forbundets medlemskriterier, læs mere her

Transporttilskud: Bor du i en anden landsdel, og deltager i et af vores kurser af flere dages varighed, tilbyder forbundet at refundere omkostninger til transport og logi. Der kan inden for en periode på 1 år søges om max 2.000 kr. i alt (standard bus-/togbillet og prisvenligt logi).  Der ydes ikke støtte til internatkurser/kurser der inkl. logi.

Gyldig kvittering skal kunne forevises. Tilbuddet gælder ikke audition, arrangementer og den kontinuerlige Åben Studio undervisning.
NB: Vær opmærksom på, at transporttilskud skal søges før kurset starter. Send en mail til Karin Iwersen

Obs. Der kan ikke søges støtte fra Gramexfonden til DSF-kurser eller kurser, hvor DSF samarbejder med en ekstern arrangør.

Ivana Chubbuck skuespillerteknik med Maibritt Saerens

Dato:
11.-15. oktober
Tidspunkt:
Kl. 10.00-16.00
Sted:
DSF Studio, Tagensvej 85, 2200 København N
Antal deltagere:
8
Tilmeldingsfrist:
6. september
Pris:
500 kr.
Ivana Chubbuck skuespillerteknik med Maibritt Saerens

Introduktionskursus til Ivana Chubbuck metoden.
Undervisningen har fokus på Chubbuck-teknikkens 12 trin som fører skuespilleren fra manuskriptet til en levende, ægte og dynamisk karakter. Teknikken hjælper til at fjerne tvivl og mulige hæmninger og giver spilleren en befriende ægte og radikal retning. Deltagerne får hjælp til at bruge smertens og emotionens baglandskab, ikke som et mål i sig selv, men som afsæt til at overvinde de forhindringer, karakteren måtte have og vinde rollens indre mål. Teknikken giver spilleren en vej til at transformere sig til rollens inderste behov. Undervisningen byder på konkrete, brugbare teknikker for deltagernes fremadrettede arbejde.

Forberedelse
Deltagerne får udleveret en dialog eller monolog fra en film og kontaktinfo på evt. scenepartner min. 7 dage før opstart. Scenen skal forberedes i 6 timer med scenepartner før kurset starter.
Det er en fordel at have læst Ivana Chubbucks bog ’Skuespillerens magt og kraft’ (Power of the actor).

Form
I et fortroligt og respektfuldt rum vil deltagerne sammen med Maibritt arbejde med at forbinde sig dybt med rollens mål ved at personificere det ind omkring eget psykologisk landskab. Deltagerne skal være indstillet på at arbejde dybt inde omkring eget privat stof også i det åbne rum.
Scenerne filmes (hvis det kan nås) og sidste dag udvælges ’et take’ fra hver scene, som muligt afsæt til deltagernes fremtidige individuelle arbejde. Medbring notesbog og evt. memorycard idet deltagerne selv loader filmmaterialet, hvis de ønsker det med hjem. 

Maibritt Saerens er professionel skuespiller med mere end 20 års erfaring indenfor tv, film og teatret. Hun bliver af mange i branchen kaldt for nørden. Hun er uddannet i Michael Chekhovs skuespillerteknik, har gået på skuespillerskolen v/ Aarhus Teater, har de sidste 20 on-off år fået undervisning af Finn Hesselager. Hun har en Integrativ Kropsuddannelse v/ Bjørn Winther og Hannah Jacobsen og har været i kursusforløb i Neuroaffektiv udviklingspsykologi. Hun er netop kommet hjem fra LA hvor hun blev certificeret i Ivana Chubbucks teknik. En teknik som for Maibritt har været hendes missing link som skuespiller til at sprænge enhver form for tvivl eller tøven. Efter eget udsagn er teknikken befriende at arbejde med. 
Hun har en kærlighed til skuespillerfaget, skuespillere og elsker at nørde med teknikken bag. Maibritt er også grundlægger af firmaet PowerAct, som specialiserer sig i udvikling af Executive Presence og nonverbal kommunikation, hvor hun gennem 10 år har undervist og talentudviklet topledelse, politikere, ministre, advokater, præster m.m.

Maibritt Saerens undervisningsstil er empatisk, humoristisk og direkte – blandet med dyb viden og erfaring.

Ivana Chubbuck har arbejde i mere end 30 år som skuespillercoach for bl.a. Brad Pitt, Jared Leto, Charlize Theron, Travis Fimmel, Halle Berry, James Franco, Jim Carrey, Sylvester Stallone og Jake Gyllenhaal.