DSF Studio

DSF Studio nye kurser og efteruddannelse efter sommerferien 2023

Efter sommerferien er vi igen klar med et inspirerende udbud af kurser med dygtige undervisere. Som sædvanlig kan du komme til undervisning en eller flere gange om ugen i Åben Studio, og derudover er der en masse gode workshops og events.

Åben Studio

Fri træning for 200 kr. pr. halvår. Forhåndstilmelding er nødvendig via hjemmesiden: dsfstudio.dk  NB. Tilmelding til alle Åben Studio hold åbner 8. august.

Improvisation med Ole Boisen, tirsdage fra 12. sep. - 28. nov. kl. 9.30-12.00
Improvisation handler om at komme forbi præstationslysten og trangen til at imponere, så vi med sænkede parader spiller sammen og finder på fantastiske ting i nuet. Improvisation er også et godt værktøj til casting og jobsamtaler. Det styrker nærvær og parathed og sænker nervøsitet og trangen til at være dygtig hele tiden.
Ole er freelance-skuespiller og underviser med en bred erfaring fra film, tv og teater.

Filmskuespil med Frederikke Aspöck, onsdage fra 6. sep.–11. okt. kl. 9.30-12.30

Frederikke vil sammen med deltagerne undersøge og udforske spændingsfeltet mellem komik og drama – et tema, som er karakteristisk og gennemgående for hendes arbejde med film og udvikling af karakterer og historie. Som deltager kommer man til at arbejde med scener fra gang til gang med en uge til forberedelse.
Frederikke er uddannet filminstruktør og har instrueret en række kortfilm og spillefilm.

Dynamisk samspil med Jacque Lauritsen, fredage fra 8. sep. -13.okt. kl.9.30-12.30
Stig ud af osteklokken og fokuser din sprudlende energi på din medspiller! Det er overskriften og at få et scenisk forløb til at handle om relationer fremfor egne følelser. Derved styrker vi samspillet og letter det emotionelle pres på den enkelte. Teknikken trænes med både improvisation og tekstarbejde.
Jacque Lauritsen er skuespiller og instruktør med 25 års undervisningserfaring.

Kurser:

Casting masterclass med Rie Hedegaard og Thure Lindhardt

4.-8. sep.//frist 30. juli //600 kr.
Efter at fokus de sidste år har ligget på Selftapes, så er tidspunktet kommet til at arbejde med selve castingsituationen i rummet.
Vi skal arbejde med skuespillerens forberedelse, tekstanalyse, dialogen mellem caster & skuespiller og naturligvis selve afviklingen af en test i lokalet. Med henblik på det Internationale marked vil vi også gennemgå og afprøve mekanismerne for Cold-readings.
Den erfarne skuespiller, Thure Lindhardt vil gæste os dele af kurset.
Caster, Rie Hedegaard er en first mover inden for sit felt og har arbejdet professionelt med casting siden 1984.

Filmskuespil og self-tape workshop med Thomas Chaanhing

11.-15. sep. // frist 13. aug. // 500 kr.
En hands-on workshop, hvor deltagerne selv er meget på gulvet for at prøve kræfter med at optage et self-tape med fokus på kamerabevidsthed og filmskuespilteknik. Der arbejdes med engelske tekster og hvordan man får mest muligt ud af det tekniske udstyr, man har til rådighed.
Skuespiller Thomas Chaanhing har gennem de seneste 20 år haft større og mindre roller i skandinaviske produktioner og har senest fået hul igennem til det internationale marked.

Skrivekursus med Mikkel Trier Rygård
18.-22. sep. /frist 20. aug. // 450 kr.
Kurset henvender sig til skuespillere, der gerne vil i gang med at skrive eller som allerede har gjort sig nogle erfaringer som forfatter. Kurset består af en række skriveøvelser, der faciliteter skrivelyst, free flow og mere skriveerfaring.
Mikkel Trier Rygård er uddannet skuespiller. I 2016 vandt han Bådteatrets dramatikerkonkurrence som blev starten på en karriere som teaterdramatiker og tekstforfatter inden for film, reklame og digitale medier.

Indlæsningskursus med Dan Schlosser
2.-6. okt. // 3. sep.// 450 kr.
Kurset fokuserer på skuespillerens arbejde foran mikrofonen, men henvender sig til alle, som har behov for at indtale, holde foredrag eller oplæse tekster.
Dan Schlosser er uddannet skuespiller og desuden beskæftiget sig meget med oplæsning- og indlæsningsarbejde i alle genre.

Ivana Chubbuck skuespilteknik med Maibritt Saerens

9.-13. okt. // frist 3. sep. // 500 kr.
Introduktionskursus til Ivana Chubbuck-metoden. Der er fokus på teknikkens 12 trin, som fører skuespilleren fra manuskriptet til en levende, ægte og dynamisk karakter. NB: der skal påregnes forberedelsestid med en scenepartner forud for kurset.
Maibritt Saerens er professionel skuespiller med mere end 20 års erfaring inden for tv, film og teater.

Check hvilke kurser der er åben for tilmelding på https://www.dsfstudio.dk/activities