Sceneliv #5-2023

Tema: Dansk stunthistorie – kvinderne kommer!

Det kan du glæde dig til at læse om i det nye Sceneliv:

Stort tema: Dansk stunthistorie – kvinderne kommer!
•    Da stunt blev professionelt: Fra vilde vovehalse til Martin Spang Olsens stuntskole
•    Dennis Albrethsen begyndte som stuntmand og lærte de danske stjerneskuespillere at lave deres egne stunts. i dag er er krisepsykolog. Hør om hans lange karriere med fald og farlige situationer.
•    Vi vinker farvel til stuntmænd i paryk og kjole – og siger hej til de danske stuntkvinder.

Tre sopraner – tre forskellige arbejdsliv
Det kan godt være, at de tre sopraner synger samme partier, men deres arbejdsliv har forandret sig markant. Mød tre sopraner fra hver sin tid og hør, hvordan deres job ser helt anderledes ud i dag end engang. Jenny Høilund møder Lone Koppel, Anne Margrethe Dahl og Sofie Elkjær.

I skuespillets tjeneste: Kirsten Norholt om sin farverige karriere

Hun ville gerne have været længere omkring, sådan rent fagligt, fortæller Kirsten Norholt om sit liv i skuespillets tjeneste. Hør om de mange ungpigeroller, om højdepunkterne – og om dengang, en amerikansk instruktør ville for tæt på.

Er du senior? Nu får du et hav af rådgivere og gode tilbud
Skuespillerforbundet har indgået en aftale med Faglige Seniorer, der giver medlemmer over 60 år gratis adgang til økonomisk og juridisk rådgivning, rabataftaler og masser af kulturelle tilbud. Få et overblik i vores enkle guide.

Fra album til teater
Kom med ind i laboratoriet og find ud af, hvordan Bisses album ‘Traumecentret’ bliver omsat fra lytteoplevelse til teaterforestilling på Revolver.