Sceneliv #4 2024: PASSION OG PROBLEMER – STORT TEMA OM MUSICALS I DANMARK

POWER OG PASSION
To generationer af musicalkvinder mødes til en snak om passionen og den power, der ligger i musicalforestillinger. De kommer også ind på, hvad sammenholdet mellem de medvirkende betyder.

GÅR MÅLRETTET EFTER NY AFTALE
Kim Hansen, direktør i Dansk Skuespillerforbund, er ærgerlig over, at man var nødt til at opsige overenskomsten med Det Ny Teater. Hansen går nu som chefforhandler efter at lave nye minimumsvilkår, så musicalperformerne bliver mindre pressede.

SÅDAN BYGGER DU DIG OP
Både Jeff Scherlund og Kim Ace er gået ind i musicalperformerbranchen med hud, hår og hjerte og har arbejdet henholdsvis 14 og 17 år med det, der er blevet deres et og alt. De fortæller, hvordan det er gået og koger deres erfaringer ned til fire fyldige råd.

EFTERSPØRGER MERE DIVERSITET
Michael Eigtved, forsker ved Københavns Universitet, efterspørger mere diversitet i musicallandskabet. Det burde der være plads til – også selv om det handler om at tjene penge.


GLÆD DIG OGSÅ TIL:

LGBT+TEATER ER OGSÅ FOR BØRN OG UNGE
For teatergruppen Hils Din Mor er det ikke uden risiko for at blive kaldt stribevis af skældsord at lave LGBT+teater for børn og unge. Til gengæld er det fyldt med masser af mening.

I SKUESPILLETS TJENESTE:
LARS KNUTZON – MEGET MERE END SKUESPILLER
Knutzon har krydset vidt forskellige skabende kræfter i sit liv som skuespiller og instruktør. Carl th. Dreyer og Francis Coppola er blot et par stykker af dem. Læs mere i stort karriereinterview i den løbende serie ‘I skuespillets tjeneste’.

KRITIKKEN ER IKKE, HVAD DEN HAR VÆRET
Først var det balletkritikken og kritikken af danseforestillinger. Dernæst var det teaterkritikken, der fik kniven. Bliver det næste mon filmkritikken? De klassiske avisers nedskæringer på anmeldelser har ført rynkede pander med sig, men vi ser også digitale medier og podcasts kaste sig over teatret.

KNAP 3.000 UDSATTE I TEATRET
Udsatte borgere kan nu få adgang til flere forskellige teatre gennem initiativet Fuldt Hus. Lise Penter Madsen har historien.

+ MEGET MERE SPÆNDENDE LÆSNING OM DIT FAG