May Lifschitz: “Transkønnede er stadig underrepræsenteret alle steder i branchen”

For May Lifschitz handler skuespillerfaget også om at undersøge, om vi overhovedet kan nulstille vores kønsopfattelse. Det vil hun bl.a. gøre ved at være med i projekter, der skubber til opfattelsen af, hvilke forestillinger transkønnede egentlig er kan være med i. Hvis ikke det sker, vil vi nemlig bare reproducere den samme forestilling igen og igen, fortæller hun her i sin film.

Se filmen her


FIK DU LÆST?

Filmekspert: “Jeg håber og tror på et paradigmeskifte”

Selv om filmekspert og anmelder Ann Lind Andersen beskriver LGBTQ+repræsentation i film og serier med ordene ‘to skridt frem og et tilbage’, ser hun stadig positive tegn på forandring. Ikke mindst blandt de unge i branchen. Danmark halter dog markant bag især USA på diversitetskontoen, forklarer hun – og kommer med sit bud på, hvad der kan få os fra snak til handling.

BAG BOGSTAVERNE PÅ LGBTQ+

Alle taler om repræsentation og at ‘alle skal kunne spille alt’ – men hvordan ser verden egentlig ud for vores LGBTQ+-kolleger? Det stiller vi skarpt på i denne serie, hvor vi går bag om bogstaverne og møder tre DSF-medlemmer, der svarer ærligt på spørgsmål om køn, roller, stereotyper, muligheder, udfordringer og ikke mindst drømme om større diversitet.

Glæd dig til at møde:
May Lifschitz
Søren Torpegaard Lund
Lucia Vinde Dirchsen