Open Call til Det Frie Felts Festival 2025

Skal dit scenekunstværk med på næste års Det Frie Felts Festival? Så skal du pudse brillerne og læse videre her. Festivalen afholder nemlig open call for nyskabende og eksperimenterende værker, der er produceret af uafhængige kunstnere og kompagnier i Danmark. Der er mulighed for at komme med i både Aarhus og København.

Af Kristine Høeg

Der er længe til den niende udgave af Det Frie Felts Festival finder sted, men der er allerede ansøgningfrist i marts – og derfor er det nu, hvis dit uafhængige scenekunstværk skal være med på festivalen, der har et mål om at vise kvaliteten, mangfoldigheden og de nyeste tendenser i den scenekunst, der bliver produceret af de uafhængige kunstnere og kompagnier i Danmark.
Det er festivalledelsens håb at de værker, der bliver vist på festivalen, er både nyskabende og eksperimenterende, og at de samtidig udfordrer de eksisterende konventioner inden for scenekunst – så hvis du sidder med et projekt, der ville være perfekt, så får du her alle de fakta, du skal være obs på:

Hvor og hvornår foregår Det Frie Felts Festival 2025?
Festivalen finder sted i januar 2025 – i København 14.-18. januar og i Aarhus 22.-25. januar.

Hvilke scener er med i festivalen?

I København arbejder festivalen sammen med Aveny-T og Sydhavn Teater, mens det i Aarhus er Åbne Scene på Godsbanen, den musikdramatiske netværksscene Radar samt Teatret Svalegangen.
Hvis et kurateret værk har brug for andre rammer, vil festivalen gå i dialog med andre etablerede og alternative venues, ligesom site-specifikke værker også er velkomne.

Hvem kan søge om at være med?

Det vigtigste er, at du/I repræsenterer en uafhængig scenekunstproduktion. Derudover opfordrer festivalen alle uanset etnicitet, køn, alder, funktionsevner, religion, seksualitet og socioøkonomisk baggrund til at søge.

Hvem vælger de endelige forestillinger?
Værkerne til festivalen i år bliver udvalgt koreograf og danser Paolo Venezia Gile og to repræsentanter fra styregruppen i Det Frie Felts Festival, dramatiker og dramaturg Gritt Uldall-Jessen og kreativ producent Ann-Jette Caron.

Får vi betaling, hvis vores værk bliver opført på festivalen?
Ja, festivalen betaler for visning af de kuraterede værker. Praksis er at bede om et detaljeret budget og en samlet pris på forestillingen per opførelse, og når du søger skal du gøre rede for, hvorvidt du ønsker og har mulighed for at præsentere forestillingen både i København og Aarhus – husk at angive en pris per lokation, der tager højde for transport og overnatning.

Hvornår er der deadline?
Ansøgningsfristen er 25. marts 2024. Du skal sende ansøgning til opencall@detfriefeltsfestival.dk og modtager svar senest ultimo maj.

Du finder mere information om vilkår og kan downloade ansøgningsskema lige her: Det Frie Felts Festival

Hent dit ansøgningsskema her

Hvis du ikke behøver at læse artiklen, kan du hente dit ansøgningsskema til Det Frie Felts Festival lige her:

LINK