Jubilæumslegat

Dansk Skuespillerforbunds bestyrelse indkalder ansøgninger til legatet. Legatets formål er at yde støtte til medlemmer af Dansk Skuespillerforbund, der er under uddannelse på én af forbundet anerkendt uddannelsesinstitution. Ved uddeling af legatet bliver der udelukkende lagt vægt på, at ansøgeren er i økonomisk trang. 

Du skal sende ansøgningen via ansøgningsportalen. Følg linket her på siden.
 
Ansøgningsfrist 2023 annonceres senere

Legat efter afdøde skuespiller Irma Larné

Ansøgningsfrist er forlænget til tirsdag 14. marts 2023, kl. 12.00

Skuespiller Irma Larné blev indmeldt i Dansk Skuespillerforbund i 1946 og startede sin karriere under 2. Verdenskrig ved Kasino Teatret i Aarhus.

Hun spillede på et hav af scener, medvirkede i både Arne Weel-turnéen, turnéer hos Harald Stabehl, Røde Kro Teater, og i en del revyer. I 1980’erne trak hun sig tilbage fra skuespillerlivet, og bosatte sig i Silkeborg, hvor hun dannede en lille teatertrup.

Umiddelbart inden sin død i november 2009, indstiftede Irma Larné et legat, som skal udbetales på hendes fødselsdag 21. marts.

Legatet er indstiftet til skuespillere over 50 år, der fortsat arbejder som skuespillere, og ikke er gået på pension, men har behov for økonomisk støtte.

Der uddeles 4 portioner á 25.000 kr.

Ansøgningerne behandles af et legatudvalg bestående af forperson og næstforperson for Dansk Skuespillerforbund samt advokat Steen P. Husbjerg.

For at søge, skal du klikke på linket til højre på siden. 

Har du spørgsmål er du velkommen til at kontakte Heidi Holm Madsen

Støtte til sociale, kulturelle eller uddannelsesmæssige formål

Dansk Skuespillerforbund har i begrænset omfang mulighed for at støtte sociale, kulturelle og uddannelsesmæssige formål, der relaterer sig til områder, der beskæftiger skuespillere, musicalperformere, operasolister, dansere og/eller koreografer. Det er Dansk Skuespillerforbunds bestyrelse, der beslutter, hvad der kan støttes.
 
Ansøgning om denne type støtte sendes til Heidi Holm Madsen. Sagsbehandlingstiden er ca. 6 uger.
 
Bemærk: Der kan ikke søges om støtte til formål, der indholdsmæssigt vil kunne komme i betragtning til støtte fra en af forbundets øvrige støtteordninger (fx produktionsstøtte eller Gramexfonden) eller som tidligere har fået afslag på fx produktionsstøtte eller støtte fra Gramexfonden.

Ansøgningsportalen