Ingen ønsker at være årsag til en aflysning – men der er heller ingen, der har glæde af at sygdommen bliver værre. Det er vigtigt for både den ansatte og for arbejdsgiveren, at man ved, hvad man skal gøre i forbindelse med sygdom.
De enkelte arbejdsgivere kan have forskellige regler for, hvordan man skal meddele, hvis man bliver syg. Spørg om arbejdsgiveren selv har en vejledning, og få arbejdsgiveren til at oplyse, hvem man skal kontakte, hvis man bliver syg.
Udgangspunktet for denne vejledning er
Når du bliver syg
Dine rettigheder i forbindelse med sygemelding
Husk at du ikke hjælper arbejdsgiveren ved at udsætte din sygemelding i håb om, at du får det bedre. Jo tidligere arbejdsgiveren får besked, jo hurtigere kan du få hjælp – og jo hurtigere kan arbejdsgiveren tage stilling til dublering eller aflysning.
Hvis du har spørgsmål vedr. sygdom, kan du kontakte forbundets jurister eller forbundets socialkonsulent.
Hvis du som ansat kommer til skade i forbindelse med dit arbejde, er det vigtigt, at din arbejdsgiver anmelder det som en arbejdsskade.
Det er din arbejdsgivers pligt at anmelde din arbejdsskade, men du kan hjælpe ved at skrive de oplysninger ned, han eller hun skal bruge til den skriftlige anmeldelse.
Arbejdsgiveren skal bruge
Du kan læse mere om anmeldelse af arbejdsskader her
Hvis du er i tvivl om noget, er du velkommen til at kontakte forbundets jurister på 33 24 22 00.
Du kan læse mere om sikkerhed på arbejdspladsen her