Får du nok ud af dit DSF-medlemskab?

Du ved, at du får plads i Skuespillerhåndbogen og nok også, at forbundets jurister står klar til kontraktgennemgang, hvis du får brug for det. Men det er kun en del af det, dit kontingent går til. Som medlem har du nemlig også adgang til medlemstilbud, der kan strække din løn lidt længere, holde dig ajour med din branche – og gøre dig endnu bedre til dit fag. Og stort set alt er gratis.

Af Kristine Høeg
Bragt i Sceneliv #1 2024

Rådgivning: Hjælp til det store – og det med småt

➀ Bliv ikke snydt med kontrakten
Med jeres mange forskellige arbejdsgivere i mange forskellige hjørner af branchen, er det naturligt, at vores rådgivning om lønforhandling og kontrakter er den service, I bruger allermest. Vores jurister kender branchen indgående og har efterhånden set det meste. De kan guide dig igennem en svær lønforhandling, vejlede dig i hvad du skal være ekstra opmærksom på inden for dit felt og sikre, at du kun skriver under på en kontrakt, der er i orden.

➁ Arbejdsmiljøet skal være i orden
Med både #metoo og kampagnen ‘Stregen i sandet’ er der i dag et helt andet fokus på arbejdsmiljøet – og det er noget, vi hos forbundet er virkelig glade for. Med opmærksomhed kommer der nemlig også ofte forbedringer. Så hvis du oplever noget, der ikke er i orden, så tag fat i vores rådgivning! Det behøver ikke at være en personlig krænkelse – måske ser du noget, der ikke er ok, eller måske halter med det med det fysiske arbejdsmiljø. Det vigtige er, at du ikke går med det alene.

➂ Juridiske tvister
Indimellem går en faglig uenighed mellem vores medlemmer og deres arbejdsgivere i hårdknude – eller I bliver udsat for krænkende, ufine eller ulovlige oplevelser i forbindelse med en ansættelse eller opsigelse. Her står forbundets jurister klar – ikke kun med juridisk rådgivning, men også med mulighed for at repræsentere dig i både forligsforhandlinger og en eventuel retssag.

Dit fag: Bliv bedre, bliv klogere og lær noget nyt

Nye teknikker i DSF Studio
DSF Studio er din genvej til at blive endnu bedre til dit fag og måske ligefrem lære ed næste audition. Med masser af forskellige workshops og kursusforløb får du undervisning fra nogle af de bedste navne fra ind- og udland – og det hele er til at betale. I Åben Studio betaler du ét beløb og kan så søge om deltagelse på de hold, du har lyst til, mens kurserne har forskellige priser.
Find dit næste kursus på Dsfstudio.dk

Medlemsevents – din vej til
mere viden
Iværksætteri, fundraising, AI og SoMe er bare nogle af de emner, vi har inviteret til medlemsevents om i den seneste tid. Her kan du møde eksperter, der gør dig klogere på et aktuelt emne med betydning for dig som DSF’er, samtidig med at du møder kolleger og kan deltage i spændende debatter. Forbundet sørger for mad og drikke, så ingen løber tør for energi – og det er altid gratis at deltage. Hold øje med nyhedsbrevet og vores forskellige SoMe-kanaler, hvor vi offentliggør kommende medlemsevents.

Gratis lokaler til prøver
og auditions
Ét er at stå hjemme i stuen og øve eller at lave selftape i soveværelset. Noget helt andet er at gøre det i et professionelt indrettet lokale, der er skræddersyet til skuespil, dans og sang. Derfor har vi hos forbundet på Tagensvej i København indrettet to prøvesale og et selftape-rum, som du kan låne gratis eller leje for et mindre beløb, alt efter hvem der skal bruge salen, og hvad formålet er.
Se mere på Dsfstudio.dk/proevesale

Bliv en del af et unikt fagligt fællesskab

Uanset om du er ny i branchen og savner kolleger, gerne vil dyrke dit faglige netværk eller generelt bare er et socialt menneske – så er vores faglige fællesskab for dig!

Først og fremmest har vi vores fagspecifikke netværksgrupper, hvor du kan dyrke kollegaskabet og blive klogere på emner, der vedrører særligt dit fag.

Derudover inviterer forbundet dig til fredagsbarer, julefrokoster og andre sociale arrangementer – og så er der den traditionsrige nytårskur i januar. Her kan I møde hinanden på tværs af faggrupper, alder og erfaring.

Sidst, men ikke mindst – så husk at melde dig ind i vores facebookgruppe ‘Medlem af Dansk Skuespillerforbund’. Det er en lukket og fortrolig gruppe, hvor I medlemmer kan debattere fagemner, udveksle erfaringer og komme med gode råd og tips – og hvor vi fra forbundet også poster relevante nyheder.


Din fritid: Tag på ferie eller ud i kulturlivet med rabatter

De gode tilbud fra dit fagforbund stopper ikke ved fyraftenstid – for en stor del af vores medlemstilbud giver dig mulighed for at spare penge i fritiden også.

Gennem forbundet kan du eksempelvis leje et sommerhus til din og familiens ferie. Vi har adgang til to skønne steder – det ene ligger i Kikhavn i Nordsjælland og det andet på Christiansø.

Tjek sommerhusene og ansøg om leje på:
Skuespillerforbundet.dk/medlemstilbud/sommerhus/kikhavn

Du kan også få rabatter på kulturelle oplevelser som museer, film, teatre og musicals, ligesom du kan leje biler og booke rejser og hoteller med rabat, og du har desuden adgang til rabatter på makeup, leje af flygel og køb af dramatikbøger.

Få styr på alle rabatmulighederne på:
Skuespillerforbundet.dk/medlemstilbud/tilbudrabatter/andre-tilbud

Hold dig i form med forbundet – både fysisk og mentalt

Din krop er dit arbejdsredskab, så vi behøver vist ikke at fortælle dig, hvor vigtigt det er at holde den i form – og det samme gælder hjernen. Med både fysisk og mental træning sørger du nemlig for, at det ikke bliver det, der spænder ben for dine muligheder.

Som medlem af DSF har du en lang række af tilbudsordninger, der gør, at du kan spare mange penge på dit træningsbudget – uanset om du er til styrketræning, yoga, pilates, barre, ballet, konditionstræning eller noget helt syvende. Samtidig vrimler det med tilbud om mentaltræning, og du kan også vælge kropsterapi, forskellige former for massage eller give din søvn en genstart.

Tjek her: Skuespillerforbundet.dk/medlemstilbud/tilbudrabatter/traeninghelse

Dine penge: Kontante fordele, når det gælder bank, forsikring og pension

Sammen er vi stærkere – og det gælder både i fagforeningen og i de tilbud, du som medlem har i forhold til dine penge, forsikringer og pension.

1. Forbundet samarbejder med Lån & Spar Bank, der blandt andet tilbyder indlånsrente på lønkontoen, billigere lån og ekstra fordele til jer medlemmer, der stadig studerer.

2. Når det gælder forsikring, samarbejder vi med Runa Forsikring, der ofte vinder Bedst i test-titler for deres forskellige forsikringer – som tilmed har fornuftige priser.

3. Sidst, men ikke mindst anbefaler forbundet PFA til din pensionsopsparing. Her får du et hav af fordele, fordi du bliver forsikret i en gruppelivsordning sammen med dine skuespillerkolleger. Den lavere risiko for PFA giver dig billigere forsikringer (livsforsikring og forsikring mod tab af erhvervsevne og ved kritisk sygdom), adgang til online lægehjælp og andre sundhedsordninger samt en masse andre særfordele.

Bliv klogere her:
Skuespillerforbundet.dk/medlemstilbud/tilbudrabatter/forsikringbank