Nu kan du søge Irma Larnés legat på 4 x 25.000 kr.

Er du over 50 år, arbejder du stadig som skuespiller, og har du behov for økonomisk støtte? Så kan du nu søge om 25.000 kroner fra Irma Larnés legat. Læs videre om både damen selv og hendes legat.

Skuespiller Irma Larné blev indmeldt i Dansk Skuespillerforbund i 1946 og startede sin karriere under 2. verdenskrig ved Kasino Teatret i Aarhus.

Hun spillede på et hav af scener, medvirkede i både Arne Weel-turneen, turneer hos Harald Stabehl, Røde Kro Teater og i en del revyer. I 1980’erne trak hun sig tilbage fra skuespillerlivet og bosatte sig i Silkeborg, hvor hun dannede en lille teatertrup.

Umiddelbart inden sin død i november 2009, indstiftede Irma Larné et legat, som bliver udbetalt på hendes fødselsdag, den 21. marts.

Legatet skal gå til skuespillere over 50 år, der fortsat arbejder som skuespillere og ikke er gået på pension, men har behov for økonomisk støtte. Der bliver uddelt 4 portioner på hver 25.000 kr.

Sådan søger du

1. Du udfylder og sender ansøgningen online på forbundets hjemmeside.

2. Vi skal modtage ansøgningen senest mandag 4. marts 2024 kl. 12.00.

3. Ansøgningerne bliver behandlet af et legatudvalg bestående af forperson og næstforperson for Dansk Skuespillerforbund samt advokat Steen P. Husbjerg.

4. Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Heidi Holm Madsen på hhm@skuespillerforbundet.dk