Stregen i sandet lever stadig – og nu har vi brug for dine input igen. For hvordan sikrer vi, at kampagnen vokser ind i branchen og er med til at skabe varig forandring? Det gør vi ved hele tiden at følge op og blive bedre. Derfor beder Benjamin Boe dig her om at give dit besyv med – også selv om du ikke synes, du har mødt grænseoverskridende adfærd.
For nylig landede der en invitation til en undersøgelse i din indbakke. Måske studsede du over, at vi endnu engang beder om dine input til Stregen i sandet-kampagnen. Kampagnen, hvor vi sammen med andre fagforeninger og brancheorganisationer sætte fokus på grænseoverskridende adfærd på vores kunstneriske arbejdspladser.
Men vi er på banen igen, fordi det er vigtigt, at vi fortsætter med at have fokus på kampen mod den grænseoverskridende adfærd. Stregen i sandet må aldrig være en parentes, eller blive opfattet som noget, vi udelukkende gør for at vise omverden, at vi kan sætte et flueben. Vi gør det, fordi det er vigtigt for vores medlemmer, for os og for arbejdsgiverne, at vi får gjort op med tavshedskulturen i branchen. For det er hvert enkelt menneske, der oplever de forfærdelige personlige følgevirkninger, det kan have at være en del af et uhensigtsmæssigt eller giftigt arbejdsmiljø.
Vi lever i en vidunderlige branche – men det er også en presset branche. Vi er nødt til at løbe virkelig langt på literen, og det er ikke altid, at vi og arbejdsgiverne kan leve op til overenskomster og det, vi ellers er enige om ville være det fede arbejdsmiljø.
Og sådan er det også rundt om i verden. Jeg kan afsløre, at det her var et af temaerne, da de internationale skuespillerforbund mødtes i New Zealand. Fra Westend til Broadway – fra Paris til Sydafrika. Alle steder slås de ikke kun med overenskomster og rettigheder, men også med det psykiske arbejdsmiljø.
Derfor skal vi hjælpe hinanden med at dele de erfaringer, vi har gjort os de seneste år. For én, der bliver udsat for grænseoverskridende adfærd, er en for mange. Samtidig må vi også se på den store sammenhæng og kunne tale højt om rammerne omkring vores arbejdsrum. Ellers når vi aldrig til en fælles forståelse for, hvor vi skal trække kridtstregerne for vores opførsel.
Er vi blevet bedre til skabe trygge arbejdsrum? Er der arbejdsrum, der er blevet for snævre eller vanskelige at være i? Eller har du oplevet en kollega, som har det svært uden selv at være ramt? Det er vigtigt at huske, at arbejdsmiljøet ikke kun handler om uønsket seksuel opmærksomhed – det handler om alle former for grænseoverskridende adfærd. Alt det vil vi gerne høre om fra jer.
Det betyder, at det er vigtigt, at deltagelsen i denne undersøgelse af Stregen i sandet bliver så mangfoldig som mulig – vi vil altså gerne høre fra dig, som ikke umiddelbart synes, du har oplevet noget, som er værd at dele. Dine erfaringer er også vigtige. Vi vil så gerne lave den gode 2’er – også med Stregen i sandet.