Minister opgiver salg af TV2

25. juni 2018
Minister opgiver salg af TV2

Regeringens planer om at sælge 40 procent af TV2 i forbindelse med forhandlingerne om det næste medieforlig bliver ikke til noget, for Dansk Folkeparti vil ikke være med.

”Dansk Folkeparti ønsker ikke et salg, og det må vi så selvfølgelig acceptere. Man skal aldrig sige aldrig i politik, men det bliver ikke i den her omgang,” siger Mette Bock i en kommentar på dr.dk.

Regeringen foreslog i sit medieudspil i april at sælge andelen på 40 procent for at få en kommerciel medejer, der "både økonomisk og strategisk kan bidrage til TV2's udvikling på et mediemarked præget af hastig forandring."

Men det er der ingen grund til, mener altså Dansk Folkeparti.

”TV2 fungerer godt i dag til danskernes tilfredshed, så der er ingen grund til at eksperimentere med en privatisering lige nu,” siger gruppeformand Peter Skaarup til dr.dk.

Det er kun Dansk Folkeparti, der stadig sidder med ved forhandlingsbordet i medieforhandlingerne. Alle oppositionspartier er ude, så det bliver et smalt medieforlig, der fra årsskiftet og fem år frem kommer til at danne ramme for TV2, DR og landets øvrige medier.