Dansk Skuespillerforbund skifter ud i toppen:

Kim Hansen bliver ny direktør

København, 3. maj 2022

Efter at have beklædt posten som Skuespillerforbundets vicesekretariatschef og advokat i otte år træder den nyudnævnte direktør, Kim Hansen, nu ind midt på scenen. Sammen med formanden, Benjamin Boe, får han ansvaret for at videreudvikle Skuespillerforbundet samtidig med at der er fokus på de traditionelle fagforeningsdyder.

Der bliver lidt flytten rundt på gangene hos Skuespillerforbundet i den kommende tid. Forbundets advokat og vicesekretariatschef, Kim Hansen, rykker nemlig ind i ‘hjørnekontoret’ og kan fra 1. juni kalde sig for direktør for Dansk Skuespillerforbundet. Samtidig har forbundet ansat Christine Vestergård Hüttel som vicedirektør.

Fokus på traditionelle fagforeningsdyder
Forretningsudvalgets valg af Kim Hansen lå, ifølge Skuespillerforbundets formand, Benjamin Boe, lige for. Som chefforhandler for forbundet i eksempelvis de nuværende overenskomstforhandlinger og som advokat, der repræsenterer medlemmerne i juridiske tvister, kender Kim i den grad det verdenskort, som Skuespillerforbundet befinder sig i. En nødvendighed for at kunne styre forbundet og dets medarbejdere ind i fremtiden.

Selv glæder Kim Hansen sig til at tage fat på de mange opgaver, der allerede nu ligger på hans nye skrivebord:

“Skuespillerforbundets nye strategi har et skarpt fokus på de ‘traditionelle’, men vigtige fagforeningsemner – såsom flere overenskomster og bedre arbejdsvilkår for medlemmerne. Det er i den grad noget, jeg kan se mig selv i føre ud i livet,” forklarer Kim Hansen, der tidligere har været ansat hos både Kammeradvokaten og Det Kongelige Teater, før han i 2014 kom til Skuespillerforbundet.

Titel giver styrket mandat
Den nye titel bunder i et ønske om både eksternt og internt at tydeliggøre det ansvar, der følger med den øverste administrative leders arbejdsområder.

“Som fagforening er vi del af globaliseret verden, og vi oplever, at hierarki betyder noget andet og mere i udlandet. Derfor må vi spille med på de præmisser og afspejle den virkelighed. På den måde sikrer vi nemlig, at vi fortsat har en vægtig stemme i de internationale forhandlinger og sammenhænge, vi deltager i. Med det nye ansvar og den nye titel har Kim fået et styrket mandat til det arbejde, der ligger foran os,” forklarer Benjamin Boe, der også fremhæver, at en direktør er normen blandt de andre spillere på kulturområdet.

Kim Hansen tiltræder 1. juni og afløser dermed tidligere sekretariatschef Anna-Katrine Olsen, der har valgt at etablere sig inden for bestyrelsesarbejde og rådgivning.

For yderligere information eller interview:
Kim Hansen på kha@skuespillerforbundet.dk eller 3324 2200 / 3176 1899