Hvide mænd sidder på magten i Hollywood

5. januar 2018
Kathryn Bigalow er til dato den eneste kvindelige instruktør, der har vundet en Oscar. Foto: Jason Merrit/Getty ImagesKathryn Bigalow er til dato den eneste kvindelige instruktør, der har vundet en Oscar. Foto: Jason Merrit/Getty Images

Selvom der i løbet af det sidste år har været meget fokus på diversiteten i Hollywood, hvor specielt #Metoo-kampagnen er løbet med overskrifterne, mangler de flodbølger, som kampagnen medførte, fortsat at manifestere sig i den californiske filmby, konkluderer en ny rapport fra University of Southern Californias skole for kommunikation og journalistik, som The Guardian har fået adgang til.

Politiken skriver, at der ifølge rapporten ikke er sket nævneværdige forbedringer med diversiteten i Hollywood siden 2007, og andelen af kvindelige, sorte og asiatiske instruktører er stort set uændret. ”Resultaterne afslører, at intet er ændret for kvinder bag kameraet trods den voksende opmærksomhed på problemet (...) Det er slut med at snakke om tingene. Indtil de store medier indfører konkrete retningslinjer for at imødegå den kultur, der forhindrer ansættelsen (af kvinder red.), vil intet ændre sig”, lyder det fra rapportens forfatter Dr. Stacy L. Smith til The Guardian.

Studiet har analyseret 1.100 film over de sidste 11 år, hvor det kun er fire procent af filmene, der har en kvindelig instruktør. Samtidig har kvinderne typisk en kortere karriere, hvilket blandt andet skyldes, at de har sværere ved at avancere fra mindre, uafhængige produktioner. Ifølge Politiken advarer rapporten om, at de selskaber, der ikke følger med udviklingen og ikke i højere grad lytter til folkets krav om større diversitet både på skærmen og bagved kameraet, kan ende med at blive ramt på pengepungen.