YouSee opsagde i marts 2024 alle aftaler med producenter, skuespillere, instruktører, filmklippere m.fl., som skaber alle de danske film, tv-serier og tv-programmer, som YouSee sælger i deres tv-pakker.
Her får du et klart overblik over, hvordan sagen har udviklet sig – trin for trin.
Maj 2025: YouSee på udenlandske hænder
YouSee bliver som en del af TDC Group opkøbt af den australske kapitalfond Macquarie. De danske pensionskasser, PFA, PKA og ATP har frasolgt deres ejerandel af TDC/Nuuday og dermed YouSee, der altså nu er 100 % på udenlandske hænder.
I stedet er ejeren nu en udenlandsk kapitalfond, der i bedste fald ikke interesserer sig for en sag på den anden side af jorden, og i værste fald ikke skyr nogen midler for at deres opkøb af YouSee bliver så lønsom som muligt.
Maj 2025: YouSee løber fra aftalen
Efter over et års skriftveksling mellem Copydan og YouSee og med udsigt til en afgørelse i første halvår af 2026, har YouSee nu valgt at underkende Ophavsretslicensnævnets behandling af sagen. I stedet ønsker YouSee, at sagen føres som en retssag ved Sø- og Handelsretten. Dette aftalebrud fra YouSees side betyder, at sagen kan risikere at tage op mod 10 år, før der ligger en endelig retslig afgørelse i stedet for ca. et år ved Ophavsretslicensnævnet.
December 2024: Midlertidig aftale på plads
En midlertidig aftale kom på plads mellem parterne for at sikre rettighedshaverne betaling, mens sagen blev indbragt for Ophavsretslicensnævnet – en statslig instans, der er oprettet til at afgøre denne type sager hurtigt og sagligt.
Marts 2024: YouSee stopper rettighedsbetalinger
Kort fortalt fremsatte YouSee et urimeligt krav om at reducere de fremtidige rettighedsbetalinger med over 70 %. Samtidig stoppede alle rettighedsudbetalinger fra YouSee til indholdsskaberne med øjeblikkelig virkning - på trods af, at YouSee fortsatte med at vise indholdet i deres tv- og streamingpakker.
Du kan læse meget mere om YouSee angreb på rettighedsbetalingern her.