Ny teaterchef på det Kongelige Teater

20. april 2018
Foto: Tariq Mikkel KhanFoto: Tariq Mikkel Khan

Det bliver Kasper Bech Holten, som tiltræder som ny teaterchef for Det Kongelige Teater. Det er netop blevet offentliggjort på et pressemøde på teatret.

”Jeg elsker Det Kongelige Teater, og jeg har elsket det, teatret står for, og beskæftiget mig med alle dets kunstarter på forskellig vis, i størstedelen af mit liv. Jeg kan ikke forestille mig noget mere spændende eller vigtigt job end at få lov til at stå i spidsen for denne fantastiske institution og dens mange vidunderlige medarbejdere,” siger den nyudnævnte teaterchef.

Kasper Holten har senest været chef for et af verdens mest anerkendte operahuse, Royal Opera House i Covent Garden i London. Inden da var han chef for Det Kongelige Teaters egen opera – en stilling han besad gennem mere end ti år. Derudover har Kasper Holten også været instruktør på scener i ind- og udland - både inden for opera og andre typer af teater.

”Vi er rigtigt glade for, at Det Kongelige Teater får en meget stærk, faglig profil og en stærk personlighed som ny leder. Han skal sætte teatrets betydning og relevans ind i en meget anden virkelighed end den, der var gældende, da han selv var en af de tre kunstneriske chefer på teatret i nullerne. Kasper Holten skal sammen med bestyrelsen, den øvrige ledelse og medarbejderne arbejde med en målsætning om at øge opmærksomheden og interessen for Det Kongelige Teaters mange kunstneriske tilbud. Vi skal blive relevante for flere,” siger Lisbeth Knudsen, bestyrelsesformand for Det Kongelige Teater.

Udnævnelsen af den 45-årige tidligere operachef sker, efter at Morten Hesseldahl har valgt at forlade teatret med udgangen af denne sæson efter relativt kort tid på posten for i at blive ny direktør for forlaget Gyldendal.

Kasper Bech Holten tiltræder 1. september. Indtil da vil Henrik Sten Petersen fungere som konstitueret teaterchef.