A-kasse og jobcenter

Hvis du bliver ledig, skal du med det samme melde dig ledig enten hos dit lokale jobcenter eller på www.jobnet.dk, hvor du også kan se, hvilket jobcenter du hører til.
  
For at modtage dagpenge skal du være medlem af en a-kasse. Skuespillerforbundet har et tæt samarbejde med FTF-A, som har et kunstnerteam. Du kan blive optaget i FTF-A, hvis du er berettiget til medlemskab i DSF.

Det betyder ikke, at du ikke kan vælge en anden a-kasse. Men vores erfaring er, at FTF-A er bedst til at håndtere vores medlemmers situation. Læs mere på www.ftf-a.dk, hvor du også kan finde en indmeldelsesblanket. 

Når du er ledig, vil du løbende blive indkaldt til samtaler. Din bopælskommune samt hvor længe du har været ledig, afgør, om samtalerne foregår i både a-kassen og på jobcentret eller kun i a-kassen.

G-dage

Din arbejdsgiver skal betale dine 2 første ledighedsdage, såkaldte G-dage. Dette gælder, hvis du er lønmodtager og medlem af en a-kasse.

Du har kun krav på betaling for G-dage, hvis du har arbejdet det, der svarer til fuld overenskomstmæssig arbejdstid i 2 uger (normalt 2 x 37 timer) i de sidste 4 uger før ledigheden.

Beløbet for en G-dag udgør i 2017 849 kr. pr. dag. Dage, hvor du har krav på betaling for G-dage, skal du markere med et "G" på dagpengekortet. Du bliver trukket for disse dage ved udbetaling af dine dagpenge. 

 
Læs mere om G-dage her

Kontingent for 2017

Kontingent FTF-A
Fuldtidsforsikret uden efterlønsbidrag pr. mdr. 442 kr.
Fuldtidsforsikret med efterlønsbidrag pr. mdr. 937 kr.

Om reglerne

Det er politikerne, der laver lovgivningen for a-kasserne. De samme regler gælder for alle a-kasser. Du kan læse mere på fx www.ftf-a.dk.

Arbejdsmarkedsstyrelsen har ansvaret for reglerne om bl.a. arbejdsløshedsdagpenge og kontanthjælp. Du kan læse om reglerne på Arbejdsmarkedsstyrelsens hjemmeside www.ams.dk.